Mina hundar

Follow us:

Finsk lapphund i Norrbotten

Gloivas kennel

Tikar

Åska

S63320/2006


Åska  är född den 26 september 2006 nere i Dalarna, på Samejäntans kennel. Hon är min första finska lapphund och en otroligt trevlig tik.


Nu för tiden är Åska en glad pensionär, men förut har vi sprungit en del i utställningsringen och prövat på diverse lydnadsgrenar. Åska är en väldigt härlig hund som hänger med på det mesta och alltid vill vara där det händer saker.

HD

ED

Ögon

PRA

Pompes

DM

Övrig information

HD-index 109 (aug -17)

-

UA -13

A

-

-

1 valpkull

Ökl: Exc

Samejäntans Åska

Vimsa

SE55178/2014

Vimsa, eller Ikijään Johtotähti som hon egentligen heter, föddes i Finland den 10:e september 2014. Jag fick förmånen att köpa denna pigga, glada och härliga tjej. Hon är en dam med mycket skin på näsan och som har en härlig energi.

 

Vimsa är väldigt livlig och kontaktsökande, hon har mycket spring i benen men även en väldigt tydlig av- och på knapp. Med Vimsa springer jag en hel del i utställningsringen och vi tränar även rallylydnad och andra saker som vi tycker är roligt.


HD

ED

Ögon

PRA

Pompes

DM

Övrigt

B

HD-index 98*

(aug -17)

UA

UA-20

A (hereditärt)

Fri (Hereditärt)

B

Ökl: CERT

2 valpkullar

*Skulle förmodligen vara högre i Finland där fler av hennes släktingar är röntgade

Ikijään Johtotähti

Gloivas Cheimon

Keima

SE25604/2018

Keima föddes som nummer fem i en kull på sex valpar 3 april 2018 hemma hos mig.


Hon är en otroligt positiv valp som fångade min uppmärksamhet redan från början. Kanske hon inte var den finaste i kullen men vilket temperament, otroligt social och trevlig. Vill gärna vara med människor och väldigt följsam och smart.


Keima bor hos mina föräldrar, men jag kommer att få förmånen att ta valpar på henne om det visar sig att allt är bra med henne


HD

ED

Ögon

PRA

Pompes

DM

Övrigt

B

UA

UA -20

B

Fri (Hereditärt)

Fri

jkl: Exc
BPH (Skottfast)

Gloivas Danzi

Danzi

SE31641/2019

Danzi var valpen som stannade kvar hemma hos mig när Vimsa fick sin andra kull. En envis liten dam som gör allt för  lite godis. Danzi är som alla valpar pigg och livlig, men verkar kunna slappna av ganska snabbt också.


HD

ED

Ögon

PRA

Pompes

DM

Övrigt

B

UA

För ung

A (fri)

Fri (Hereditärt)

Bärare

Junkl i Finland: Exc, CK


Copyright @ All Rights Reserved